Om oss

Vestre Kjærnes gjestegård AS i Våler kommune er en typisk Østfold-gård med ca 200 da dyrket jord og 450 da skog. Slektsgården som første gang ble nevnt på 1500-tallet, har gitt næringsinntekt for familien gjennom allsidig drift basert på dyrehold gjennom historien tilbake til 1700-tallet.

Da dagens eiere overtok i 2001 var gården nedslitt og flere av driftsbygningene modne for sanering. Siden da har hele bygningsmassen og gården blitt bruksendret til en kurs- og konferansegård.

Gården har også gjestet TV2 produksjonen av "Hver gang vi møtes" i 9 sesonger, fra 2013-2021, i tillegg til jubileumssesong 10 med gjenforening av 29 artister i 2020. Vi gleder oss over at artistene og produksjonen forteller om gode og minnerike opplevelser fra gården.

Vertskapet på gården har også fått gode tilbakemeldinger fra både statsbesøk fra Myanmar og deltakere på ulike kurs, konferanser og andre arrangementer.

I tillegg til de flotte omgivelsene og mulighetene de gir (se aktiviteter), stiller Per sin kompetanse til rådighet. Per har jobbet mange år i lederposisjoner i Statoil både i Norge og i Russland med Shtokmanprosjektet. Han kan bidra med kompetanse innen ledelse, internasjonal kulturforståelse, næringsutvikling og relasjonsbygging.

Vertskap

Gården eies og drives av Berit Bratland Kjærnes og Per A. Kjærnes. I 2001 overtok Per familiegården. Vertskapet bidrar med å legge til rette for et personlig opphold på gården.

Visjon

Visjonen for eier og vertskapet er å skape en møteplass for mennesker som innbyr til å bli bedre kjent og tryggere på hverandre.

Erfaringene at dette bidrar til gode resultater i jobb og privat.

Som TV2 har vi et ønske om å bidra til å skape uforglemmelige øyeblikk i møte med mennesker og natur  

Bærekraft

Vestre Kjærnes gjestegård AS ønsker å være en innovativ og miljøbevisst bedrift. Vi jobber for at nyskapning og innovasjon skal være en naturlig del av vår hverdag og at våre produkter og tjenester skal gjenspeile vårt miljøansvar. Gården ligger med lang strandlinje til Vansjø og følger opp de kravene som stilles for bruk av sjøen til friluftsliv og som drikkevannskilde.

Samfunnsansvar

Vestre Kjærnes gjestegård AS har hatt et mangeårig samarbeid med Sunnaasstiftelsen og deres tilbud for personer utsatt for alvorlig skade eller sykdom. Vi er opptatt er å ta et aktivt samfunnsansvar, og ved å støtte disse prosjektene ser vi at vi kan være med å gjøre en forskjell.

Stiftelsen har avholdt både Mentorsamling og camp for barn og unge med ervervet hjerneskade på Vestre Kjærnes gjestegård AS.

Se filmer fra Vestre Kjærnes av Sunnaasstiftelsen fra Brain Camp Yng 2019 og 2020:

Media og film

Vestre Kjærnes gjestegård AS har i 9 sesonger gjestet kjente norske artister fra det prisbelønte musikkprogrammet Hver Gang Vi Møtes på TV2.

Siden våren 2012 har TV2 spilt inn HGVM hvor syv kjente norske musikere samles for å synge hverandres sanger. Programmet har gitt stor mediedekning for gården både på TV, i aviser og sosiale medier.

Bilder fra gården