Aktiviteter

Vestre Kjærnes gjestegård AS tilbyr et utvalg av varierte og spennende aktiviteter. I tillegg kan nærområdet/distriktet tilby aktiviteter som ridning, golf, sjøliv og slalåm (se hjemmeside for Visit Moss).
Vi hjelper deg med å tilrettelegge for ditt arrangement og har tips, erfaringer og kart. God tur!

Sykkelturer

Finn fram sykkelen og hjelmen og nyt rolige sykkelturer på gårds- og skogsveiene i nærområdet, eller en flott treningstur på lite trafikkerte veier i Våler. Hva med en tur rundt Vansjø gjennom alle de 4 kommunene rundt sjøen?

Kano, kajakk og bading

Vannliljer på blikkstille vann. Øyenstikkere som svever over vannet. Med en strandlinje på over 200 kilometer og et flateinnhold på 46,5 km2, er Vansjø en av Norges største og mest fiskerike innsjøer. På Vestre Kjærnes Gård er det gode muligheter for å bade fra brygge eller fra en av de idylliske badeplassene ved Vansjø. Det er et fantastisk område for kanopadling gjennom trange sund og mellom idylliske øyer. En annen mulighet er å starte padleturen i Hobølelva gjennom kulturlandskapet i Våler, ut i Vansjø ved Mosseros og videre tilbake til gården? Gården har 10 kanoer og 6 kajakker til disposisjon. Ta kontakt for utleie.

Kajakk på Vansjø- Vestre Kjærnes gård

Friluftsliv

Rundt gården finnes fine turmuligheter. Du kan ta et forfriskende bad i Vansjø, gå rundt Blixøya, fiske med stang, finne en av gårdens idylliske bålplasser, se fugle- og dyrelivet eller bare finne en rolig plass å høre naturens egne lyder suser og risler i nærheten. Her kan du ta inn naturen med alle sanser. Duftene. Fargene. Landskapet. Lydene. Stillheten.

Leirdueskyting

Leirdueskyting kan organiseres på gården etter avtale.

LandSkapt - kunst i skogen

LandSkapt ble gjennomført som en pilot i 2014 med Astri Tonoian som prosjektleder i samarbeid med Vestre Kjærnes gjestegård AS og lokale kunstnere. Fra 2014 - 2017 har LandSkapt bidratt til å fremme kunst i et vakkert skogsområde tilhørende Vestre Kjærnes gård. Siden 2014 har det blitt produsert og publisert 40 kunstneriske installasjoner i forbindelse med LandSkapt! Samtlige kunstverk er produsert av profesjonelle utøvere fra mange ulike landsdeler. Plassert i et naturområde, kan gjester på gården fritt benytte seg av disse verdifulle kulturopplevelsene! Med vær, tid og aktivitet som har preget denne magiske skogen er det fremdeles mange verk som står og forteller sine stille fortellinger. Hele kunststien er ca. 2-3 km i skogsterreng. Det er laget lydfiler til hver av kunstinstallasjonene som er tilgjengelig her.

Les mer om LandSkapt her

LandSkapt- Vestre Kjærnes gård

Vinteraktiviteter

Om vinteren kan du oppleve at snøen ligger dyp og innbyr til skiturer i et variert terreng. Med Middagsåsen kun 15 minutters kjøretid fra gården kan våre gjester også prøve vår lokale alpinbakke.

Dersom snøen uteblir innbyr et islagt Vansjø og gårdsstjernet til å prøve skøytene. På Vansjø er det mulighet til å gå mange kilometer på langskøyter der vi padler kano om sommeren. Du kan stoppe og koke kaffe på bål og høre det smelle i isen i kulda.

Prøve isfiske etter gjedde og abbor. Her må du bore store hull i isen for at fangsten skal kunne sikres!