Content1 | col3

Aktiviteter

Vestre Kjærnes Gård tilbyr et utvalg av varierte og spennende aktiviteter. I tillegg kan nærområdet/distriktet tilby aktiviteter som ridning, golf, sjøliv og slalåm (se hjemmeside for Visit Moss).

Vi hjelper deg med å tilrettelegge for ditt arrangement og har tips, erfaringer og kart. God tur!

Ut på tur 
Gården er omringet av nydelige skoger, flotte turstier, skogsveier og en vakker innsjø. Her har du uante turmuligheter vår, sommer, høst og vinter. Du kan ha piknik i det grønne, spise lunsj på en av bålplassene, padle en kanotur, eller rett og slett bare ta en frisk joggetur på morgenkvisten. Er du litt forsiktig kan du møte rådyr, elg, bever eller andre firbente på din vei. Husk å ta med fotoapparat!

Sykkelturer
Finn fram sykkelen og hjelmen og nyt rolige sykkelturer på gårds- og skogsveiene i nærområdet, eller en flott treningstur på lite trafikkerte veier i Våler. Hva med en tur rundt Vansjø gjennom alle de 4 kommunene rundt sjøen?

Kano
Vannliljer på blikkstille vann. Øyenstikkere som svever over vannet. Med en strandlinje på over 200 kilometer og et flateinnhold på 46,5 km2, er Vansjø en av Norges største og mest fiskerike innsjøer. På Vestre Kjærnes Gård er det gode muligheter for å bade fra brygge eller fra en av de idylliske badeplassene ved Vansjø. Det er et fantastisk område for kanopadling gjennom trange sund og mellom idylliske øyer. En annen mulighet er å starte padleturen i Hobølelva gjennom kulturlandskapet i Våler, ut i Vansjø ved Mosseros og videre tilbake til gården? Gården har 10 kanoer til disposisjon. Ta kontakt for utleie.

Båt
Hvis du ikke vil padle med en av våre kanoer, har vi 3 båter med motor tilgjengelig. Ta kontakt for utleie.

Vinteraktiviteter
Om vinteren kan du oppleve at snøen ligger dyp og innbyr til skiturer i et variert terreng. Med Middagsåsen kun 15 minutters kjøretid fra gården kan våre gjester også prøve vår lokale alpinbakke.

Dersom snøen uteblir innbyr et islagt Vansjø og gårdsstjernet til å prøve skøytene. På Vansjø er det mulighet til å gå mange kilometer på langskøyter der vi padler kano om sommeren. Du kan stoppe og koke kaffe på bål og høre det smelle i isen i kulda.

Prøve isfiske etter gjedde, abbor og lake. Her må du bore store hull i isen for at fangsten skal kunne sikres!
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS